Kiaulienos vyniotinis su grybais

Tai yra pats skaniausias mano bandytas mėsos vyniotinis. Labai gerai, jei turite miško grybų, jei ne – tiks ir pievagrybiai, galite pievagrybius ir miško grybus maišyti. Sunkiausia dalis yra vyniotinį susukti. Aš tiesiog pasiimu daug siūlo ir suku siūlus kaip pašėlęs voras 😀 Siūlus vėliau nesunku išimti ir būsite tikri, kad niekas bekepant neišsivynios 🙂

Reikia:

Gaminimas:

Kiaulienos nugarinę nuplauti, nusausinti bei perpjauti pusiau išilgai tik ne iki galo, atverskite lyg knygą. Užklokite maistine plėvele ir išmuškite lyg karbonadą apie 5 mm. storio. Pabarstykite druska, šviežiai maltais pipirais.

Dabar pasigaminkite įdarą. Ant sviesto ar alyvų aliejaus pakepinkite kubeliais pjaustytą svogūną, kiek vėliau sudėkite smulkintus grybus, svogūnus su grybais pakepinkite kol suminkštės, įtarkuokite muskato riešuto, įberkite druskos bei pipirų pagal skonį. Palikite kol atvės, tada įmuškite kiaušinį, viską sumaišykite bei sudėkite ant paruošto mėsos gabalo. Dabar beliko kruopščiai suvynioti, kad neišbėgtų įdaras ir kad nebūtų skylių iškepus.

Kiaulienos paruošimas

Suvyniotą vyniotinį sutvirtinkite maistiniu siūlų, kurio neturėjau, bet panaudojau storesnį paprastą siūlą. Tvirtai suriškite galus. Galiausiai vyniotinį apibarstykite džiovintais čiobreliais, suvyniokite į aliuminio foliją bei dėkite į skardą. Įpilkite puodelį vandens bei dėkite į įkaitintą iki 160-180 °C orkaitę apie 1-1,5 val. Priklauso kokio storio vyniotinį suvyniosite. Baigiant kepti nuimkite aliuminio foliją, kad vyniotinis gražiai apskrustų.

Galutinis produktas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s