Šias bandeles atradau Sonatinos receptų puslapyje, ji savo ruožtu jį rado Virtuvės mitų griovėjų knygoje ‘7 ingredientai‘. Nors anksčiau bandelių nekepdavau, šį receptą pirmą kartą bandžiau prieš mėnesį, kai reikėjo doroti gausų cukinijų derlių. Tačiau bandelės gavosi tokios skanios, kad dabar jas vis kepu ir kepu, tai būna puikus mano savaitgalių pusrytis. Pateiksiu originalų variantą A ir savo atrastą skaniausią variantą B.
Originaliam variantui A reikia:
- 250 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
- 1 žalioji cukinija
- 100 g fermentinio sūrio
- 120 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės
- 2 – 3 šakelės šviežių čiobrelių
- 1 kiaušinis
- juodųjų pipirų
Skaniausiam variantui B reikia:
- 250 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
- 1 žalioji cukinija
- 100 g fermentinio sūrio
- 120 g pancettos ar Parmos kumpio
- 3 – 4 saulėje džiovinti pomidorai
- saujelė alyvuogių
- 1 kiaušinis
- juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Tešlą (aš naudoju ‘Mantingos’, užtenka dviems tokioms porcijoms) atšildyti kaip parašyta ant pakuotės.
- Tešlos gabalus sudėti vieną šalia kito, kad krašteliai šiek tiek persidengtų ir pakočioti, kad tešlos gabalas būtų didesnis ir vientisas.
- Ant jo sluoksniais sudėti bulvių skustuku supjaustytą cukiniją, pjaustytus sūrį ir šoninę / kumpį, priklausomai nuo jūsų pasirinkto varianto apibarstyti smulkintais saulėje džiovintais pomidorais / čiobreliais ir grūstais pipirais.
- Tešlą su įdaru susukti į ritinį ir supjaustyti 2 – 3 cm storio griežinėliais. Sudėti į sviestiniu popieriumi užtiestą skardą, aptepti plaktu kiaušiniu ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 minučių.
Atsiprašau už prastas telefonines nuotraukas prieblandoje, tiesiog per smagumą fotografavimas būdavo visai pamirštamas 🙂
Išbandžiau ir aš. Tikrai gavosi puikiai, o kepamų bandelių aromatas privertė visus susirinkti virtuvėje ir laukti savosios bandelės 😀 Ačiū už receptą 🙂
LikeLike